Kiinteistöpalvelu hoitaa monia taloyhtiön ylläpitoon liittyviä tehtäviä

Kiinteistöpalvelulle kuuluu monia erilaisia tehtäviä, joista ennen huolehti usein talonmies, joka myös asui samassa rakennuksessa. Mitä kaikkea kiinteistöpalvelun toimenkuvaan kuuluu? Tervetuloa blogin tämänkertaisen kirjoituksen pariin lukemaan aiheesta lisää.

Kiinteistönhuolto ja ylläpito kannattaa tehdä ennakoivasti

Taloyhtiönhallitus valitsee kiinteistöpalvelun, joka hoitaa monia erilaisia taloyhtiön huoltotoimenpiteisiin, kiinteistönhoitoon ja siivoukseen liittyviä tehtäviä. Riippuen yrityksen koosta, saattaa se olla erikoistunut yhteen palveluun tai hoitaa laajempia kokonaisuuksia. Kiinteistöpalvelu vastaa esimerkiksi kaikkien kiinteistöön kuuluvien rakennusten rakenteiden, niiden osien sekä teknisten järjestelmien kunnossa- ja ylläpidosta. Kiinteistönhuolto ja ylläpito kannattaa tehdä ennakoivasti ja suunnitellusti. Taloyhtiön isännöinti vastaa yleensä kiinteistönhuollon osalta suurempien linjausten suunnittelusta ja se palkkaa myös kiinteistöpalvelu yrityksen hoitamaan huolto- ja ylläpitotoiminnot käytännössä. Rakennusten ja piha-alueiden ylläpito vaikuttaa merkittävästi asumisviihtyvyyteen ja turvallisuuteen, joten se on tärkeässä osassa koko asumiskokemusta.

Kiinteistöpalvelu pitää kiinteistön kunnossa

Kiinteistöjen ylläpito on tärkeää sekä asukkaiden viihtyvyyden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden kannalta. Kiinteistönhoitoon kuuluu monia erilaisia tehtäviä, joita hoitaa yleensä tiimi eri alojen ammattilaisia. Teknisen osaamisen lisäksi tarvitaan osaamista asiakaspalvelusta ja monet tehtävät vaativat erikoistumista esimerkiksi erilaisiin teknisiin palveluihin, jotka voivat liittyä esimerkiksi lämpöön, veteen, ilmastointiin ja sähköön tai puutarhan- ja piha-alueiden hoitoon, mutta myös moniin muihin palveluihin.

Mitä kuuluu kiinteistöpalvelun tehtäviin käytännössä?

Kiinteistöhuolto hoitaa yleensä pienemmät korjaukset ja yllättävät vikatilanteet. Huolto päivystää yleensä vuorokauden ympäri ja sinne voi ottaa yhteyttä sekä akuuteissa tilanteissa, mutta myös muissa vikatilanteissa, tai esimerkiksi silloin jos avaimet ovat unohtuneet kotiin. Myös vuotavasta vesihanasta tai tukkeutuneesta viemäristä voi ottaa yhteyttä kiinteistöhuoltoon. Kiinteistöhuollon puhelinnumero löytyy yleensä taloyhtiön aulasta ja sen pääovilta. Huoltoyhtiö vastaa myös pihojen kunnossapidosta, kuten esimerkiksi nurmikon leikkauksesta ja piha-alueiden hiekoituksesta talvisin. Myös rappukäytävien siisteydestä huolehtiminen kuuluu joko kiinteistöhuollolle tai heidän palkkaamalleen siivouspalvelulle.

Kiinteistöpalvelu hoitaa taloyhtiön kunnossapitoa ja sen huoltoa monipuolisesti, mutta esimerkiksi muuttoilmoitus tehdään isännöintiyritykselle, joka kirjaa sen asukasluetteloon. Esimerkiksi silloin, jos avaimet ovat unohtuneet kotiin, kiinteistöyhtiö voi päästää sisälle asuntoon vain henkilön, jonka nimi löytyy asukasluettelosta. Myös ilkivallasta tai muista ei akuuteista ongelmista voi ilmoittaa isännöinnille. Kiinteistöpalveluita Tampereen seudulla tarjoaa esimerkiksi PKMK Palvelut Oy.


jaa